Een mooi en gaaf gebit

ESTHETISCHE TANDHEELKUNDE

Naast het goed functioneren van uw gebit wordt er tegenwoordig ook veel aandacht besteed aan de esthetiek. Wat is er mooier dan een gaaf en natuurlijk ogend gebit? Met de laatste technieken kunnen wij bijdragen aan uw een prachtige glimlach. Het verschil tussen kunst en echt is soms niet te zien. Praten en lachen kan weer zorgeloos en spontaan!
INSCHRIJVENDirect Bellen

Marijke Jansen-Houps
Marijke Jansen-Houps
2022-05-22
wanela94
wanela94
2022-03-20
Ronald Wessel
Ronald Wessel
2022-03-16
Een Uitermate deskundig team, supper fijn dat ik altijd de controle kan combineren met een gebitsreiniging op de zelfde dag met zeer ruime openingstijden. ?
Laurens Van Berkel
Laurens Van Berkel
2022-02-15
Een moderne praktijk met een supper vriendelijke team. Tandarts Safi heeft mij zeer goed geholpen om over mijn Angst voor de tandarts te komen. Ik kan deze praktijk echt iedereen van harte aanraden. Nog nooit meegemaakt dat een tandarts na een moeilijke behandeling mij in de avond nog eens even na belt om te vragen of alles goed gaat. Bonuspunten !
Sandra Bakker
Sandra Bakker
2022-02-06
Een Toppraktijk ! Duidelijke uitleg over de behandelingen/kosten en veel geduld tijdens de behandelingen.
D A
D A
2022-01-27
????
Fadi Hallak
Fadi Hallak
2022-01-27
Thaer Darwish
Thaer Darwish
2022-01-26
Heel goed
Obaida Abd Al Majeed
Obaida Abd Al Majeed
2022-01-26
Heel goede doktor
Alaa Kazah
Alaa Kazah
2022-01-26
De beste tandarts in Nederland ik ben heel blij daar mee
Schrijf zelf een review
Een stralend gebit

FACINGS


Wat zijn tandheelkundige facings?

Een facing is een schildje dat op voorkant van de tand wordt geplaatst. Het is een laagje composiet of een schildje van porcelein. De kleur en de vorm van de facing wordt in overleg met u en de tandtechnicus bepaald.

Wanneer kiest u voor facings?

Een facing deelt kenmerken van een kroon. Beiden worden ze geplaatst op bestaande elementen en beiden zijn van porselein of keramiek.
Een facing wordt geplaatst aan de voorkant van de tand, vanwege esthetische redenen. Een kroon wordt over een omslepen element geplaatst en heeft naast esthetische reden vaak ook een functionele reden.
Enkele situaties waarbij facings worden geplaatst:

  • Spleetje tussen de tanden (diasteem);
  • Gedeeltelijk afgebroken tanden;
  • Afwijkende kleur van de tanden;
  • Afwijkende vorm.

Hoe lang gaan facings mee?

Facings gaan vijf tot tien jaar mee. Wanneer een facing versleten is of afgebroken, is het mogelijk de facing te vervangen zonder beschadiging van de eigen tand.

Worden facings vergoed door de zorgverzekeraars?

Dit is geheel afhankelijk van uw pakket. U dient hiervoor navraag te doen bij uw eigen zorgverzekeraar.

Een mooie glimlach geeft zelfvertrouwen

BLEKEN


Een mooie glimlach geeft zelfvertrouwen, u glimlacht vaker.

In de loop van de jaren zullen uw tanden en kiezen kleurstoffen opnemen, natuurlijk is dit afhankelijk van hoeveel verkleurende producten (denk aan sigaretten, koffie, thee, rode wijn etc) u nuttigt. Dit worden externe verkleuringen genoemd. Hierdoor zullen met het ouder worden, de tanden donkerder worden. In sommige gevallen zijn de tanden door medicijngebruik en/of ontwikkelingsstoornissen al verkleurd bij het doorbreken. Dit worden intrinsieke verkleuringen genoemd. Bleken kan een grote uitkomst bieden.

Tanden bleken succesvol
Bleken wordt al vele jaren succesvol toegepast bij verkleurde tanden en kiezen. Er zijn verschillende systemen om te bleken. Een aantal systemen worden via ons verstrekt, maar u kunt ook sommige systemen in de winkel of via internet zelf kopen.

Doordat deze producten vaak lagere concentraties gebruiken is de werkzaamheid minder. Wij raden het sterk aan om onder toezicht te bleken, zodat wij de ontwikkeling van de tanden en eventueel het tandvlees in de gaten kunnen houden.

METHODEN OM TE BLEKEN

Van buitenaf bleken
Bleken van buitenaf kan bij ons in de stoel worden gedaan. De tanden en kiezen worden drooggelegd door middel van een rubberlapje wat tevens het tandvlees tegen de bleekgel beschermt; het is ook mogelijk het tandvlees te beschermen door er een speciale gel op aan te brengen.

Vervolgens wordt er bleekgel op de tanden aangebracht wat een bepaalde tijd moet inwerken.

Resultaat van bleken
Het resultaat kan verrassend zijn en een heel mooi effect op de tandkleur hebben. Vullingen bleken moeilijk mee, maar kunnen natuurlijk eventueel overgemaakt en aangepast worden. Na een aantal jaar kleuren de tanden terug naar de oorspronkelijke kleur. Roken en veel koffie of thee drinken versnelt dit. Met opnieuw bleken kan dan opnieuw resultaat geboekt worden. Het resultaat kan ook worden bijgehouden door 1 keer per maand te bleken. Het resultaat kan afhankelijk zijn van de oorzaak van de verkleuring. Bij een antibioticum verkleuring bijvoorbeeld is het resultaat minder goed te voorspellen.

 

 


SPOEDGEVALLEN

24/7 Beschikbaar
Den Haag: tel: 070 – 204 0010
Gouda: tel: 085 – 018 9444Tandartsen Nesciohove 2021