Een gezonde mond en gebit

Mondzorg Zoetermeer: Het belang van een goede mondverzorging

Niet alleen voor de mond, maar ook voor de algemene gezondheid is goede mondverzorging van cruciaal belang. Mondverzorging kan allerlei problemen helpen voorkomen en kan gunstig zijn voor de algemene gezondheid van iemands mond. Maar hoe ziet een gezonde mond eruit? Wat zijn de meest voorkomende mondgezondheidsproblemen?
INSCHRIJVENDirect Bellen

Marijke Jansen-Houps
Marijke Jansen-Houps
2022-05-22
wanela94
wanela94
2022-03-20
Ronald Wessel
Ronald Wessel
2022-03-16
Een Uitermate deskundig team, supper fijn dat ik altijd de controle kan combineren met een gebitsreiniging op de zelfde dag met zeer ruime openingstijden. ?
Laurens Van Berkel
Laurens Van Berkel
2022-02-15
Een moderne praktijk met een supper vriendelijke team. Tandarts Safi heeft mij zeer goed geholpen om over mijn Angst voor de tandarts te komen. Ik kan deze praktijk echt iedereen van harte aanraden. Nog nooit meegemaakt dat een tandarts na een moeilijke behandeling mij in de avond nog eens even na belt om te vragen of alles goed gaat. Bonuspunten !
Sandra Bakker
Sandra Bakker
2022-02-06
Een Toppraktijk ! Duidelijke uitleg over de behandelingen/kosten en veel geduld tijdens de behandelingen.
D A
D A
2022-01-27
????
Fadi Hallak
Fadi Hallak
2022-01-27
Thaer Darwish
Thaer Darwish
2022-01-26
Heel goed
Obaida Abd Al Majeed
Obaida Abd Al Majeed
2022-01-26
Heel goede doktor
Alaa Kazah
Alaa Kazah
2022-01-26
De beste tandarts in Nederland ik ben heel blij daar mee
Schrijf zelf een review
Mondzorg voor een gezond gebit

Wat is mondzorg?


Mondzorg wordt gedefinieerd als de regelmatige activiteiten om je mond gezond te houden, zoals het poetsen van je tanden. Je tanden poetsen, je kunstgebit schoonmaken, en je mond reinigen zijn allemaal voorbeelden van mondonderhoud. Zo voorkom je gaatjes, tandvleesontstekingen, en eventueel bacteriële infecties.

Mondzorg heeft betrekking op:

 • Voorkomende van klachten (preventie)
 • Periodieke controle naar kwaliteit gebit (diagnostiek)
 • Indien nodig het verrichten van tandheelkundige behandelingen
 • Het dagelijks reinigen van mond en gebit (door de persoon in kwestie)

Eigenschappen van een gezonde mond (en gebit):

 • Zowel het tandvlees, het gehemelte en de tong kleuren lichtroze
 • Er is geen sprake van bloedend tandvlees (bij aanraking)
 • Er is geen sprake van opgezwollen tandvlees
 • Er zijn geen pijnklachten
 • Tanden of kiezen kennen geen breuken
 • Uw adem stinkt niet
 • Er is voldoende speekselvorming
 • Er zijn geen zwellingen of zweertjes in de mond of op de lippen

mondzorg Zoetermeer

Behandeling van tandvleesproblemen

De behandeling van tandvleesproblemen wordt uitgevoerd in een aantal stappen die in nauw overleg tussen tandartsen, wetenschappelijke instellingen en verzekeraars zijn afgesproken. De stappen in de behandeling zijn vastgelegd in een zogenaamd behandelprotocol. De tandarts kan u uitleggen welke behandelingen er moeten worden uitgevoerd om uw tandvlees weer gezond te krijgen en te houden. Meestal moet u er rekening mee houden dat u een aantal keer bij de tandarts terug moet komen voordat een gezond eindresultaat verkregen is. Voor een gezond eindresultaat is een goede mondhygiëne van belang.
De tandarts kan u ook vertellen wat de behandeling zal gaan kosten. Of u de kosten van de behandeling vergoed krijgt, dient u na te gaan bij uw ziektekostenverzekeraar. Ziet u om een of andere reden af van behandeling van uw tandvleesproblemen, dan is dat uw eigen verantwoordelijkheid. De tandarts zal dit noteren in uw behandeldossier. U dient er echter rekening mee te houden dat bij een volgende controle blijkt dat de conditie van uw tandvlees verder achteruit is gegaan.

Professionele reiniging door de mondhygiënist

Bij de tandvleesbehandeling verwijdert de mondhygiëniste niet alleen plak en tandsteen, maar juist ook het ontstekingsweefsel onder het tandvlees. De reiniging beperkt zich dus niet alleen tot boven het tandvlees, maar juist ook eronder. Dit heeft gevolgen voor de intensiteit en behandelduur en verklaart het verschil tussen de tarieven voor gebitsreiniging als preventief middel (M –codes) of als tandvlees- of parodontale behandeling (T codes).

Voor deze initiële gebitsreiniging heeft de mondhygiënist meerdere afspraken nodig. Voor vragen over mondzorg of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.


SPOEDGEVALLEN

24/7 Beschikbaar
Den Haag: tel: 070 – 204 0010
Gouda: tel: 085 – 018 9444Tandartsen Nesciohove 2021