Voorkomen is beter dan behandelen

PERIODIEKE CONTROLE

De periodieke controle is een belangrijk moment waarbij kan worden vastgesteld of er zich problemen in uw mond voordoen of dat deze wellicht kunnen ontstaan. Vaak merkt u zelf (nog) niets van een beginnend gaatje of andere schade aan uw gebit. Door het overslaan van deze halfjaarlijkse controle of door slechts bij pijn een bezoek aan uw tandarts te brengen, bestaat de kans dat een klein probleem een groot of moeilijk te behandelen probleem wordt en dat tanden of kiezen vroegtijdig verloren gaan terwijl dit voorkomen had kunnen worden. Ondanks goed onderhoud aan uw gebit kan het ouder worden toch ook zorgen voor onvoorziene veranderingen. Daarom raden wij deze periodieke controle aan eens in de zes maanden.
INSCHRIJVENDirect Bellen

Marijke Jansen-Houps
Marijke Jansen-Houps
2022-05-22
wanela94
wanela94
2022-03-20
Ronald Wessel
Ronald Wessel
2022-03-16
Een Uitermate deskundig team, supper fijn dat ik altijd de controle kan combineren met een gebitsreiniging op de zelfde dag met zeer ruime openingstijden. ?
Laurens Van Berkel
Laurens Van Berkel
2022-02-15
Een moderne praktijk met een supper vriendelijke team. Tandarts Safi heeft mij zeer goed geholpen om over mijn Angst voor de tandarts te komen. Ik kan deze praktijk echt iedereen van harte aanraden. Nog nooit meegemaakt dat een tandarts na een moeilijke behandeling mij in de avond nog eens even na belt om te vragen of alles goed gaat. Bonuspunten !
Sandra Bakker
Sandra Bakker
2022-02-06
Een Toppraktijk ! Duidelijke uitleg over de behandelingen/kosten en veel geduld tijdens de behandelingen.
D A
D A
2022-01-27
????
Fadi Hallak
Fadi Hallak
2022-01-27
Thaer Darwish
Thaer Darwish
2022-01-26
Heel goed
Obaida Abd Al Majeed
Obaida Abd Al Majeed
2022-01-26
Heel goede doktor
Alaa Kazah
Alaa Kazah
2022-01-26
De beste tandarts in Nederland ik ben heel blij daar mee
Schrijf zelf een review
Onmisbaar voor het onderhouden van uw gebit

VRAGEN


Hoe vaak is de periodieke controle nodig?
Als we uw gebit tijdig controleren, is de kans op problemen (of het groter worden daarvan) veel kleiner. Daarom controleren we uw gebit bij voorkeur elk halfjaar.

Wat houdt deze controle in?
Tijdens de controle onderzoekt de tandarts uw gebit op problemen aan uw tanden en kiezen, tandvlees, slijmvliezen en kauwstelsel.

Wat gebeurt er als de tandarts problemen vaststelt?
De tandarts kan besluiten om het verloop van de aandoening in de gaten te houden (monitoren). Is behandeling nodig, dan stelt hij in overleg met u een behandelplan op. Daarbij kan hij u verwijzen naar een mondhygiënist, orthodontist, kaakchirurg of andere tandarts (met specifieke vaardigheden).

Is de periodieke controle verplicht?
De controle is niet verplicht. U kunt ervoor kiezen om alleen bij klachten (of onregelmatig) te komen. Wij raden dit af, omdat problemen daarmee veel meer tijd hebben om ongemerkt groter te worden. Denk bijvoorbeeld aan tandbederf en parodontitis. Deze zijn schadelijk voor uw gebit, kunnen pijn gaan veroorzaken en uiteindelijk zelfs leiden tot het verliezen van tanden of kiezen.

Moet ik voor de controle iets doen?
Als u van tevoren goed poetst, kunnen we uw gebit beter onderzoeken.

Wat houdt preventieve voorlichting en instructie in?
Dit kan bijvoorbeeld gaan om poetsinstructies, voedingsadviezen en uitleg over hoe u het beste kunt reinigen tussen de tanden en kiezen. Hiermee kunt u de gezondheid van uw gebit zelf op peil houden en problemen voorkomen.

Wat houdt een gebitsreiniging in?
Bij een gebitsreiniging halen we tandsteen en/of aanslag weg. Tandsteen ontstaat wanneer tandplak langere tijd aanwezig is en verkalkt. Dit gebeurt vooral op plekken die vaak vergeten worden tijdens het poetsen en daar waar de uitgangen van de speekselklieren zich bevinden. We verwijderen het tandsteen omdat dit problemen aan het gebit kan veroorzaken. Het verwijderen gebeurt met een soort krabbertje of een apparaat dat het tandsteen lostrilt. Behandeling met het apparaat kan wat gevoelig zijn, maar is over het algemeen pijnvrij. Daarna polijsten we uw gebit met een borsteltje en polijstpasta. Zo zijn we er zeker van dat er geen aanslag meer op uw gebit zit. Ook ziet uw gebit er daardoor beter uit.

Hoe lang duurt de behandeling/controle?
Bij Tandartsen Nesciohove  duurt de controle gemiddeld 15 minuten (afhankelijk van de tijd die nodig is voor de preventieve voorlichting, de gebitsreiniging en het polijsten). Een eerste onderzoek duurt vaak iets langer vanwege de kennismaking en het opstellen van een zorgplan.

Moet ik na de behandeling nog ergens rekening mee houden?
U heeft na afloop van de behandeling in principe nergens last van. Wel kan uw gebit wat gevoelig zijn vanwege de gebitsreiniging. U kunt gewoon eten, drinken en uw gebit poetsen.

Wordt de controle vergoed door mijn verzekering?
Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering voor 100% verzekerd voor deze behandeling. Bij volwassenen zit deze behandeling niet in het basispakket. Wel kunnen zij hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Afhankelijk van de polis en verzekeraar wordt de behandeling dan volledig of voor een deel vergoed. Vraag uw tandarts gerust om advies. Deze kan nagaan wat uw zorgbudget is en hoe hoog uw eventuele eigen bijdrage is.

Wat zijn de kosten voor een periodieke controle?
De kosten van een controle kunnen variëren, afhankelijk van de mate waarin preventieve voorlichting en instructie, gebitsreiniging, polijsten en röntgenfoto’s nodig zijn. Meer informatie over de kosten vindt u hier.


SPOEDGEVALLEN

24/7 Beschikbaar
Den Haag: tel: 070 – 204 0010
Gouda: tel: 085 – 018 9444