Een mooi en gaaf gebit

ESTHETISCHE TANDHEELKUNDE

Naast het goed functioneren van uw gebit wordt er tegenwoordig ook veel aandacht besteed aan de esthetiek. Wat is er mooier dan een gaaf en natuurlijk ogend gebit? Met de laatste technieken kunnen wij bijdragen aan uw een prachtige glimlach. Het verschil tussen kunst en echt is soms niet te zien. Praten en lachen kan weer zorgeloos en spontaan!

Een stralend gebit

FACINGS EN BLEKEN


Wat zijn tandheelkundige facings?
Een facing is een schildje dat op voorkant van de tand wordt geplaatst. Het is een laagje composiet of een schildje van porcelein. De kleur en de vorm van de facing wordt in overleg met u en de tandtechnicus bepaald.

Wanneer kiest u voor facings?
Een facing deelt kenmerken van een kroon. Beiden worden ze geplaatst op bestaande elementen en beiden zijn van porselein of keramiek.
Een facing wordt geplaatst aan de voorkant van de tand, vanwege esthetische redenen. Een kroon wordt over een omslepen element geplaatst en heeft naast esthetische reden vaak ook een functionele reden.
Enkele situaties waarbij facings worden geplaatst:

  • Spleetje tussen de tanden (diasteem);
  • Gedeeltelijk afgebroken tanden;
  • Afwijkende kleur van de tanden;
  • Afwijkende vorm.

Hoe lang gaan facings mee?
Facings gaan vijf tot tien jaar mee. Wanneer een facing versleten is of afgebroken, is het mogelijk de facing te vervangen zonder beschadiging van de eigen tand.

Worden facings vergoed door de zorgverzekeraars?
Dit is geheel afhankelijk van uw pakket. U dient hiervoor navraag te doen bij uw eigen zorgverzekeraar.

Mooie glimlach geeft zelfvertrouwen

BLEKEN


Een mooie glimlach geeft zelfvertrouwen, u glimlacht vaker.

In de loop van de jaren zullen uw tanden en kiezen kleurstoffen opnemen, natuurlijk is dit afhankelijk van hoeveel verkleurende producten (denk aan sigaretten, koffie, thee, rode wijn etc) u nuttigt. Dit worden externe verkleuringen genoemd. Hierdoor zullen met het ouder worden, de tanden donkerder worden. In sommige gevallen zijn de tanden door medicijngebruik en/of ontwikkelingsstoornissen al verkleurd bij het doorbreken. Dit worden intrinsieke verkleuringen genoemd. Bleken kan een grote uitkomst bieden.

Tanden bleken succesvol
Bleken wordt al vele jaren succesvol toegepast bij verkleurde tanden en kiezen. Er zijn verschillende systemen om te bleken. Een aantal systemen worden via ons verstrekt, maar u kunt ook sommige systemen in de winkel of via internet zelf kopen.

Doordat deze producten vaak lagere concentraties gebruiken is de werkzaamheid minder. Wij raden het sterk aan om onder toezicht te bleken, zodat wij de ontwikkeling van de tanden en eventueel het tandvlees in de gaten kunnen houden.

METHODEN OM TE BLEKEN

Van buitenaf bleken
Bleken van buitenaf kan bij ons in de stoel worden gedaan. De tanden en kiezen worden drooggelegd door middel van een rubberlapje wat tevens het tandvlees tegen de bleekgel beschermt; het is ook mogelijk het tandvlees te beschermen door er een speciale gel op aan te brengen.

Vervolgens wordt er bleekgel op de tanden aangebracht wat een bepaalde tijd moet inwerken.

Resultaat van bleken
Het resultaat kan verrassend zijn en een heel mooi effect op de tandkleur hebben. Vullingen bleken moeilijk mee, maar kunnen natuurlijk eventueel overgemaakt en aangepast worden. Na een aantal jaar kleuren de tanden terug naar de oorspronkelijke kleur. Roken en veel koffie of thee drinken versnelt dit. Met opnieuw bleken kan dan opnieuw resultaat geboekt worden. Het resultaat kan ook worden bijgehouden door 1 keer per maand te bleken. Het resultaat kan afhankelijk zijn van de oorzaak van de verkleuring. Bij een antibioticum verkleuring bijvoorbeeld is het resultaat minder goed te voorspellen.

 

 


RECEPTION INFORMATIONS

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.


MODERN FACILITIES

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Praesent sed condimentum nulla.


DIGITAL MEDICAL CHART

Pellentesque ac laoreet nibh, at gravida mi. Pellentesque mattis odio vel consectetur condimentum.

NURSING SERVICES

Suspendisse imperdiet egestas dictum. Cras mollis eros non libero rutrum luctus. Donec sed lacus libero.


REGULAR CHECK-UPS

Proin quis nisl rutrum, placerat est vitae, dignissim nulla. Donec eu dolor ac leo egestas vulputate.


HEART EXAMINATIONS

Etiam aliquet vulputate ligula sit amet sollicitudin. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.


SPOEDGEVALLEN

24/7 Beschikbaar
Den Haag: tel: 070 – 204 0010
Gouda: tel: 085 – 018 9444Tandartsen Nesciohove 2021